Menu Sluiten

Over Bep Kremers

Verbeeldingen (beelden met een verhaal)

Mijn naam is Bep Kremers, geboren in 1957, ik woon in Zaltbommel en ben sinds 2003 actief bezig met beelden maken. Ik ben autodidact en het maken van beelden is mijn grote passie. Eigenzinnig, onafhankelijk en vrij van vaste regels, stromingen of modegrillen maak ik mijn beelden puur uit emotie en op gevoel vanuit mijn hart. Mijn werk is vaak intuïtief, soms abstract, soms figuratief of een mix van beide, en laat zich herkennen door de vloeiende sierlijkheid en beweging. Ik laat mij inspireren door de natuur, mooie vloeiende lijnen, menselijke vormen en elementen uit het dagelijks leven.

Ik maak beelden van brons, steen en hout, vaak struinhout. Elk materiaal heeft zijn eigen uitstraling, eigenschappen en zijn eigen manier van bewerken. De geschiedenis, het ontstaan en het verleden van zowel hout als steen fascineert mij. Bij het maken van een beeld ga ik vaak uit van een vooraf bedacht algemeen uitgangspunt of idee. Tijdens het maken borrelt er nieuwe inspiratie en ideeën op waardoor het uiteindelijk een geheel eigen en natuurlijk beeld wordt, wat vaak volledig afwijkt van het oorspronkelijke uitgangspunt of idee. De bronzen beelden maak ik volgens de cire perdue methode (verloren was), er wordt er slechts één afgegoten.

Het maken van een beeld van struinhout vraagt om een heel andere werkwijze. Dit is voor mij een ontdekkingsreis op zich, waarbij ik mij tijdens het maken volledig laat leiden door datgene wat het hout mij aanbiedt. Het hout inspireert mij en bepaalt dan ook welke richting onze gezamenlijke reis op gaat, en waar we uiteindelijk uitkomen.

Mijn werk is soms herkenbaar, vaak mysterieus. Het verbeeld gedaantes, gedachtes, emoties en gevoelens uit. Elk beeld van mij is uniek met een eigen geschiedenis, een eigen sfeer, karakter en ziel, en vertelt zijn eigen unieke verhaal. Kijk maar goed, dan zal je dit verhaal horen, voelen en begrijpen.

Mocht je vragen of interesse hebben in een bepaald beeld, neem dan gerust even contact met mij op.

Ik wens je veel plezier bij het bekijken van mijn ‘Verbeeldingen’.

Bep Kremers